Kootwijkerbroek

Norschoten locatie Kootwijkerbroek is in januari 2015 in gebruik genomen voor kleinschalig wonen. Een mooi, nieuw gebouw dat voorzien is van de nieuwste technieken.

In totaal zijn er 4 woningen; in elke woning is plaats voor 8 mensen. Er zijn 3 woningen voor Psychogeriatrie en er is 1 woning voor somatische cliënten. Onze vriendelijke en deskundige medewerkers zorgen dat het de bewoners aan niets ontbreekt. Samen met u stellen wij het zorg-leefplan op. Uw wensen en behoeften staan hierin centraal.

Faciliteiten
Een mooie, ruime, belevingsgerichte tuin en een lichte leefomgeving zijn kenmerkend voor de locatie Kootwijkerbroek. De grote appartementen hebben ieder een eigen badkamer en een klein keukenblokje. Daarnaast is in elke woning een gezamenlijke woonkamer en keuken. Ook beschikt elke kamer over domotica.

 

Activiteiten en clubs

In Kootwijkerbroek hebben we een samenwerking met kinderopvang en naschoolse opvang De Bijdehandjes. Regelmatig brengen zij een bezoekje aan de bewoners. Zij doen spelletjes, gaan een gesprekje aan of helpen met andere dingen. Daarnaast is de samenwerking met andere zorgaanbieders volop in ontwikkeling.

Het overzicht van onze clubs en activiteiten is hier te vinden.

Barneveld – Elim

Norschoten levert kleinschalige woonvormen met verpleeghuiszorg in of bij verzorgingshuizen in Barneveld omgeving.

Zo is in het woonzorgcentrum Elim een verpleegzorgunit gerealiseerd, waar Norschoten aan 15 cliënten verpleegzorg biedt.

 

Elspeet

Norschoten locatie Elspeet is in juli 2014 in gebruik genomen. In dit nieuwe gebouw is ruimte voor 20 bewoners: 15 plaatsen voor mensen met een psychogeriatrische aandoening en 5 plaatsen voor mensen met een somatische aandoening.

We werken in Elspeet met Volledig Pakket Thuis (VPT). Dit betekent dat wonen en zorg gescheiden is. De zorg wordt ingekocht bij en geleverd door Norschoten. De woning wordt apart gehuurd. Klik voor meer informatie over VPT of download de brochure Volledig Pakket Thuis (VPT). In Elspeet is 24 uur per dag zorg aanwezig.

Elk appartement heeft een eigen zitkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer met toilet. Daarnaast is er per etage een gezamenlijke keuken, zit- en eetkamer. De locatie ligt midden in het dorp Elspeet nabij winkels en het bos. U kunt hier de huurprijzen en servicekostenberekening downloaden van de locatie Elspeet.

Faciliteiten
Het nieuwe gebouw in Elspeet is van de nieuwste technologische snufjes voorzien: domotica. Deze technologie, die in Nederland nog nieuw is, draagt bij aan een vrijere en veiligere omgeving voor de bewoners.

Daarnaast is er een gezamenlijk balkon en een gezamenlijke tuin.

Activiteiten en clubs
Wij bieden activiteiten en wekelijkse clubs aan. Het aanbod is met name gericht op cliënten. Alle activiteiten en clubs worden begeleid door professionals en ondersteund door vrijwilligers.

Vrijwilligers

Ook in Elspeet zijn vrijwilligers van harte welkom die zich willen inzetten voor onze cliënten. We hebben meerdere vacatures voor vrijwilligerswerk.

Barneveld – Revalidatie Barneveld

Veel  mensen willen graag thuis revalideren, zo snel mogelijk terug naar de vertrouwde omgeving. In een aantal gevallen is dat mogelijk. Norschoten, biedt samen met de thuiszorgorganisatie in Barneveld en omstreken de mogelijkheid om thuis te revalideren; zorg en behandeling thuis in één pakket!

Meer informatie over de revalidatiezorg leest u op deze pagina

Adresgegevens

Het bezoekadres van de afdeling Norschoten Revalidatie Barneveld is:

Klaverweide 1
3773 AW  Barneveld

Scherpenzeel

In Scherpenzeel is de dagbehandeling van Norschoten gevestigd in het eerstelijnscentrum voor de gezondheidszorg Het Foort. In dit gebouw is op de tweede etage een fraaie ruimte ingericht voor de dagbehandeling.

De dagbehandeling is bestemd voor mensen met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen die behoefte hebben aan structuur en een gezellige dag. Het multidisciplinaire team begeleidt en ondersteunt daar waar behandeling of verzorging gewenst of noodzakelijk is. Lees hier meer over wat dagbehandeling bij Norschoten inhoudt.

Met de dagbehandeling in Scherpenzeel wordt het voor de bewoners uit Scherpenzeel of directe omgeving die te maken hebben met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen mogelijk om te blijven wonen in de vertrouwde omgeving.

Download hier de brochure Norschoten Dagbehandeling Scherpenzeel.

Lunteren – De Valk

Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar heeft u gedurende één of meerdere dagen per week extra ondersteuning nodig? Dat kan met onze dagbehandeling. ’s Morgens en ’s middags bent u in goede handen bij onze zorgmedewerkers en behandelaren; aan het einde van de dag gaat u weer naar huis.

De dagbehandeling in het gebouw De Hooge Valk in Lunteren is bestemd voor mensen met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen die behoefte hebben aan structuur en een gezellige dag. Het multidisciplinaire team begeleidt en ondersteunt daar waar behandeling of verzorging gewenst of noodzakelijk is. Specifiek voor cliënten met Parkinson bieden wij het dagbehandelingsprogramma Parkinson Totaal aan.

Met deze dagbehandeling wordt het voor de bewoners uit Lunteren en De Valk of directe omgeving die te maken hebben met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen mogelijk om te blijven wonen in de vertrouwde omgeving.

Download hier de brochure Norschoten Dagbehandeling De Valk.

Garderen

Op de eerste verdieping van de Dr. Kruimelstaete in Garderen wordt aan 8 cliënten met geheugenproblemen (psychogeriatrie) verpleeghuiszorg aangeboden in een kleinschalige woonvorm. Om in aanmerking te komen voor een plaats is een indicatie voor psychogeriatrische  verpleeghuiszorg nodig.

U heeft hier de beschikking over een eigen zit / slaapkamer met een inpandig balkon. De kamers kunt u inrichten met uw eigen spulletjes. Ook is er een gezamenlijke huiskamer, een woonkeuken en een groot terras met planten-, groenten-, en kruidenbakken.

Betrokkenheid en saamhorigheid zijn kenmerkend voor de locatie in Garderen. Samen koken en eten, samen koffiedrinken en praten over alledaagse dingen, samen zingen: het zijn belangrijke terugkerende ‘belevingen’ voor de cliënten.

Dagbehandeling Garderen

De dagbehandeling van Norschoten gevestigd op de begane grond van het woon-, gezondheids-, en welzijnscentrum Dr. Kuimelstaete.

De dagbehandeling is bestemd voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen die behoefte hebben aan structuur en een gezellige dag. Het multidisciplinaire team begeleidt en ondersteunt daar waar behandeling of verzorging gewenst of noodzakelijk is.

Met de dagbehandeling in Garderen wordt het voor de bewoners uit Garderen of directe omgeving die te maken hebben met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen mogelijk om te blijven wonen in de vertrouwde omgeving.

Omdat Garderen een kleine gemeenschap is, zijn de meeste bezoekers van de dagbehandeling bekenden van elkaar, iets wat de vertrouwelijke sfeer zeker ten goede komt.
Download hier de brochure Norschoten Dagbehandeling Garderen.

 

Barneveld – Kweekweg

Locatie Kweekweg

Aan de Kweekweg zijn 12 woningen voor kleinschalig wonen opgezet. In iedere woning wonen 5-8 cliënten. Er is hier plaats voor een aantal doelgroepen:

Daarnaast bevindt Hospice Barneveld zich ook aan de Kweekweg. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Adresgegevens

Norschoten Locatie Kweekweg
Kweekweg 5
3773 BH  Barneveld

Activiteiten en clubs

Wij bieden leuke  activiteiten en  wekelijkse clubs aan. Het aanbod is met name gericht op cliënten. Alle activiteiten en clubs worden begeleid door professionals en ondersteund door vrijwilligers. Download hier het overzicht.

Overzicht clubs Kweekweg

bijbelkring een moment van bezinning onder leiding van de dominee
voorleesgroep een vrijwilliger leest voor uit een mooi boek
denksportclub activiteiten om het geheugen fit te houden
gymclub samen bewegen onder leiding van een welzijnsbegeleider
Kun je nog zingen? Zing dan mee! samen zingen aan de hand van een thema, bijv. oud-hollandse liedjes
handwerkgroep samen breien of haken en ondertussen gezellig bijpraten
rolstoeldansen genieten van muziek en dansen in de rolstoel
ontspanningsgroep ademhalingsoefeningen, luisteren naar rustige muziek en een goed gesprek
creaclub Creatief werken met diverse materialen
handen-beweeggroep de handen soepel houden door verschillende oefeningen
zwemmen zwemmen in het aangepaste bad in De Veluwehal
avondclub we sluiten de dag af met een gezellige activiteit
schildersclub schilderen op doek
spelclub gezellig een potje dammen, rummicubben enz.
muziek en bewegen bewegen op muziek o.l.v. een muziektherapeut
wandelclub met elkaar een frisse neus halen in de buitenlucht
tuinclub handen uit de mouwen, in de tuin wordt gewerkt!
beautysalon je lekker laten verwennen door o.a. een handmassage, nagels lakken e.d.

 

Barneveld – Klaverweide

Op de locatie Klaverweide kunt u terecht voor:

 • Zorg in natura
  U  woont dan in Norschoten waar 24 uur per dag specialistische zorg aanwezig is. Heeft u een indicatie psychogeriatrie of een indicatie somatiek, dan kunt u in een van onze woningen terecht.
 • Dagbehandeling
  Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar heeft u gedurende één of meerdere dagen per week extra ondersteuning nodig? Dat kan met onze dagbehandeling. ’s Morgens en ’s middags bent u in goede handen bij onze zorgmedewerkers en behandelaren; aan het einde van de dag gaat u weer naar huis. Download hier de brochure Norschoten Dagbehandeling Klaverweide
 • Eerstelijnszorg
  Met een verwijzing van uw huisarts kunnen inwoners van Barneveld in Norschoten terecht voor fysiotherapie, diëtetiek, ergotherapie en logopedie.
 • Geriatrische revalidatie
  Na ziekenhuisopname is het soms nodig dat u eerst moet revalideren voordat u terug kunt naar uw eigen huis. Norschoten biedt u deskundige revalidatiezorg.

Activiteiten en clubs

Wij bieden leuke activiteiten en wekelijkse clubs aan. Het aanbod is met name gericht op cliënten. Alle activiteiten en clubs worden begeleid door professionals en ondersteund door vrijwilligers. Kijk hier voor het overzicht.

Arbeidsmatige dagbesteding

Dit is dagbesteding waar we werken aan producten om te verkopen of weg te geven.
Hieronder een overzicht van de arbeidsmatige dagbesteding locatie Klaverweide.

* werkplaats het maken van diverse (hout)producten en geschenken
* pen en papier het maken en versturen van wenskaarten
* inpakgroep diverse inpakwerkzaamheden, b.v. zakjes snoep, nootjes e.d.