Nieuws van dagbehandeling De Valk

Afscheid Bram Roggeveen

Op woensdag 29 juni hebben we afscheid genomen van onze directeur, Bram Roggeveen omdat hij met een welverdiend pensioen mocht gaan. We hebben Bram en Rita in een origineel Valks voertuig opgehaald: de mooie oude brandweerauto van Bart Hazeleger. Wij zijn Bram erg dankbaar voor alles wat hij voor Norschoten heeft gedaan. Maar vooral voor alle inzet en enthousiasme om de dagbehandeling in De Valk te krijgen. Wist u trouwens dat we op 1 september alweer 3 jaar gebruik maken van het Kulturhus De Hooge Valk. We hebben dit gezamenlijk gevierd  met een heerlijke barbecue.

Parkinson Totaal

Op 13 juli heeft het team van dagbehandeling De Valk Somatiek een presentatie gehouden, in het Parkinson café, in de Veluwehal in Barneveld. Ondanks de vakantie waren er toch 40 mensen op af gekomen. Vooral bezoekers van de dagbehandeling met echtgenoten en mensen met Parkinson die in Barneveld en omstreken wonen. Ook waren er verschillende vrijwilligers en medewerkers van andere zorginstellingen. Margreet van Veldhuizen heeft een duidelijke uitleg kunnen geven over de inhoud van de dagbehandeling. Hoe en door wie de indicatie gedaan wordt en wat het programma Parkinson Totaal inhoudt. Liseth Elbertsen heeft uitgelegd welke activiteiten er dagelijks  worden gegeven. Hoe en waarom deze zo belangrijk zijn en hoe belangrijk het is om structuur en een vaste dagindeling te hebben. Elke dag doen we een beweeg-  en een geheugenactiviteit.

Jeu-de-boules

Waar we heel blij mee zijn is de jeu-de boulesbaan, achter het Kulturhus. We maken er regelmatig gebruik van en de bezoekers vinden het een leuke en goede beweegactiviteit.

Groenten uit `eigen` Valkse tuin

Er groeien weer volop groenten, ondanks het weer hebben we al aardbeien, sperziebonen, sla, courgettes en andijvie uit eigen tuin gegeten. De zelf gezaaide bloemen zijn helaas niet goed opgekomen in tegenstelling tot de zonnebloemen en dahlia’s. Ook hebben we een houten pallet van Coöperatie De Valk Wekerom gekregen. Daar hebben we een mooi kruidenrek van gemaakt.

Oproep voor vrijwilligers

Mocht u nog tijd en zin hebben: We zoeken vrijwilligers voor onze dagbehandeling in de Valk. Vindt u het leuk om te koken, wandelen, fietsen op de duofiets, een spel te doen, of de groente- en bloementuin te verzorgen? U bent van harte welkom. Lees meer over onze actie ‘Breng een vrijwilliger aan’. Deze actie loopt nog tot 1 oktober 2016.